Så tar du betalt av anställda för att använda laddstationer

Erbjud laddning

Om du har en eller flera laddstationer för elbilar på din arbetsplats, så är det viktigt att hitta en smidig och rättvis betallösning för att täcka kostnaderna för elförbrukning och eventuella underhåll. Men hur debiterar man användarna av laddstationerna på ett rättvist och enkelt sätt? I detta blogginlägg kommer vi ge dig tips och råd om hur du kan göra detta på ett sätt som fungerar både för företaget och de anställda.

Skapa en attraktiv arbetsplats med laddstationer

Elbilsmarkanden växer snabbt och allt fler väljer att köra elbil. Att installera laddstationer på företaget visar att man är engagerad i att främja en hållbar livsstil och tar ansvar för miljön. Dessutom kan det göra företaget mer attraktivt för anställda och besökare som kör elbilar, vilket i sin tur kan bidra till ökad trivsel och produktivitet på arbetsplatsen. Att ha tillgång till en laddstation på jobbet ger den anställda möjlighet att ladda sin bil under arbetstid, vilket kan minska stress och oro över att ha tillräckligt med laddning för att ta sig till och från jobbet. Allt detta kan öka företagets status som en attraktiv arbetsgivare och samtidigt bidra till en mer hållbar framtid.

Tre betalningsmodeller för elbilsladdning

När det kommer till att debitera anställda och besökare för användning av laddstationer finns det olika betalningsmodeller att överväga mellan. Med Laddstoppets operatörstjänst kan du välja bland tre olika betalningsmodeller. Pris och betalningsmodell justerar du som administratör enkelt i portalen eller i Laddstoppets app.

Rörligt pris per kWh

Väljer du att sätta ett rörligt pris per kWh så hämtas priset i realtid från den nordiska elbörsen Nord Pool. Elpriserna som sätts varje timme på Nord Pool kallas spotpris. På så vis är du alltid garanterad en rättvis prissättning. Notera att du även kan lägga till din egen marginal (kr/kWh) på spotpriset. 

Fast pris per kWh

Ni kan även välja att sätta ett fast pris per kWh. Denna betalningsmodell kan vara speciellt smart för dig med fast elprisavtal. 

Pris per laddsession

Passar bäst för långtidsparkering, tex om laddgästen vill ladda över hela dagen. Laddningen startas via Swish. 

Tre enkla alternativ för att starta laddning

För att minimera krånglet och maximera kundnöjdheten är det viktigt att välja ett system som fungerar bäst för ert behov och som samlar all information om parkeringen och elbilsladdningen på samma ställe. För den anställda eller besökaren ska det bara vara att parkera, koppla in laddaren till bilen och trycka på “start”, så är laddningen i gång. Med Laddstoppets operatörstjänst kan du välja om dina anställda och besökare ska kunna starta sin laddning via Swish, laddnyckel/RFID eller via app. Dessutom är det enkelt att lägga till nya laddpunkter och användare efter hand. Välj det alternativ som bäst passar era specifika behov och se även till att ha användaren i åtanke. 

Starta laddning via Swish

Inga appar behövs, den som laddar betalar direkt via Swish genom att skanna QR-koden som sitter på laddboxen. Detta alternativ kan vara speciellt smart för dig som har en publik parkeringsplats och vill erbjuda elbilsladdning för allmänheten.

Starta laddning via laddnyckel/RFID

Har du flera återkommande gäster som laddar varje dag, kan du välja att de ska starta laddning via sin laddnyckel/RFID-bricka. Användaren ansluter bilen till laddboxen och blippar laddnyckeln mot laddboxen för att starta laddningen och fyller på sin laddpott med Swish via Laddstoppets app. Användaren lägger enkelt till sin RFID-nyckel i Laddstoppets app.

Starta laddning via Laddstoppets app

Det tredje och sista alternativet för att starta laddning är via Laddstoppets app som finns att ladda ner där appar finns. Användaren skapar ett konto och fyller på sin laddpott via Swish, därefter scannar användaren QR-koden som sitter på respektive laddbox/uttag och startar laddningen. 

Laddstoppet erbjuder pålitlig laddtjänst för laddning av elbilar

Vi på Laddstoppet tror starkt på att elbilar är framtiden och vi är glada över att erbjuda laddtjänster som stödjer denna övergång till ett grönare samhälle. Vår laddinfrastruktur är utformad för att ge pålitlig laddning till alla våra kunder, så att de kan fortsätta med sina dagliga aktiviteter utan att behöva oroa sig för sin laddningsnivå. 

Läs mer om vår laddtjänst här. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen